Yoni ei dagen (of jade ei dag)

Wat betekent yoni?

Yoni is Sanskriet en heeft geen Westerse betekenis. Het Sanskriet is geen taal van alle dag. Woorden hebben in het Sanskriet meerdere betekenissen. Zo betekent Yoni: tempel met een kosmische betekenis, baarmoeder, vulva, bron. Yoni is de binnenkant en buitenkant tegelijk.

De letters afzonderlijk hebben ook nog een betekenis:

Y = het hart, je ware zelf, het heelal

O = helderheid, behoudend

N = lotus, moeder, menstruele cycli, naakt

I = liefde, wensen, bewustzijn, pijn, spijt

De yoni is dus om te aanbidden. Om te eren. Los komen van oude overtuigingen, waarden en normen. Je yoni is je basis. De plek waaruit je creëert.

De yoni ei dagen vinden plaats in onze praktijkruimte in het Sidhadorp in Lelystad. Een plek in Nederland waar een hoge en fijne energie is en waar we ook heerlijk gaan lunchen in het Vegetarische restaurant.

De yoni ei dagen worden ook jade ei dagen genoemd. Alhoewel niet iedereen kiest voor een jade eitje.

De yoni dagen zijn voor vrouwen van alle leeftijden en geaardheid. We ervaren die dag de kracht van sisterhood en leren om steun te vragen en te ontvangen. We doen oefeningen met de micro cosmic orbit ademhaling en je leert het ei op een juiste manier te dragen. Je oefent dit veilig onder een dekentje. Er is dan een geleide meditatie en we maken klanken. Ook draaien we mooie muziek en gaan we bewegen en/of dansen.

In de ochtend is er ook uitgebreid aandacht voor jouw persoonlijke proces. Op deze manier is deze dag uitermate geschikt voor persoonlijke transformatie op het gebied van jouw vrouwelijkheid.

Contact met je yoni  zorgt ervoor dat je een onderstroom van emotionele balans bij jezelf leert maken.

De leer van het yoni ei komt uit het taoïsme. Volgens de Tao Tantra staan je vrouwelijke organen in direct contact met al je organen. De leer was voorbestemd aan vorsten zodat zij langer aan de macht konden blijven. De taoïsten wisten dat degenen die zich bewust waren van hun vitale essentie en die konden beheersen, beschikten over grote macht en alles konden creëren wat ze wilden. Tegenwoordig is de leer toegankelijk voor iedere vrouw die haar potentie als godin volledig wil benutten.

Er is tijdens de jade ei dagen ook veel ruimte voor persoonlijk proces. Vooral de ochtend besteden we hier ruim aandacht aan. Zo kunnen thema’s waar je op dit moment mee bezig bent aan de orde komen en worden getransformeerd. De begeleiding die we geven is gericht op jouw groei, helderheid en het verruimen van je bewustzijn.

Wat doet het gebruik van een yoni ei met je?

Je maakt verbinding met je vrouwelijke kwaliteiten als vertrouwen, schoonheid, levenslust, zachtheid, creativiteit, ontvankelijkheid, kracht.

  • Het vergroot de vrouwelijke en creatieve seksuele energiestroom.
  • Het helpt je te aarden, naar binnen te gaan, jezelf te zuiveren en van binnenuit jezelf te vervullen.
  • Het leert je om energieverlies te voorkomen.
  • Het maakt je organen gezonder doordat je oude energie bewust leert loslaten.
  • Het vermindert afscheiding.
  • Het activeert de klieren van bartholin.
  • Het traint de bekkenspieren.

Lees meer over aanmelding en overige informatie.

 

Reviews

Helmi (67): Ik vond het een enige ervaring, het voegde echt wat toe, het was fijn, intiem en leerzaam en het was gelukkig een klein groepje.
Ook weer heel anders dan de andere twee keren, (toen ik een healing- en readingopleiding volgde met veel aandacht voor vrouwelijke energie en een cursus vallei-orgasme vanuit de tao) niet beter of slechter maar heel bijzonder, een echte verrassende aanvulling. Voor mij is vrouwelijke energie gelijk aan levens-energie die uit ´moeder aarde´ komt en bij vrouwen uit het gebied van de baarmoeder en via de yoni. Je bent dus een deel van het geheel met alle energieën die daar voorkomen en die je wilt of kan toelaten.Dus is er altijd nog veel te ervaren, waar ik heel blij mee ben.”

Jhari (49): “Het was heel bijzonder om mee te doen aan “mijn eerste” Yoni-ei dag, heel verbindend om op deze manier met andere vrouwen intimiteit te delen.
Desiree heeft ons deze dag heel prettig in de juiste sfeer gebracht, ze was heel zorgvuldig, geduldig en gaf goede, nuttige en heldere uitleg over de Yoni en het Yoni-ei. Ik voel weer een diepere verbinding met de schat in mezelf! Ze heeft me heel erg geïnspireerd, deze dag is echt een aanrader voor ieder die openstaat om op diep niveau geraakt te worden…”

Dorine (45): “Heel erg bedankt voor deze inspirerende, bijzondere dag. Wat een oerkrachten zijn er vrij gekomen, het was ongelooflijk wat er kan gebeuren in zo’n korte tijd. Ik voelde me bevrijd en heel krachtig na deze dag. Had nog nooit iets gedaan met tantra en wist helemaal niet wat ik kon verwachten. Vond het spannend deel te nemen, maar deze spanning viel al van me af toen ik binnen kwam in de sfeervolle, warme ruimte met een warm en veilig onthaal. Ik voelde me direct veilig in de groep. Die veiligheid heb jij gecreëerd en jouw rust en doortastendheid hebben mij geholpen een hoop werk te verrichten. Dank je wel!”

Meer uitleg over het gebruiken van een yoni ei